Igår behandlades min motion om att sända en politisk delegation från Eskilstuna kommun till ett Franskt "Sensitive urban zone". Syftet var att hämta hem viktiga erfarenheter om hur Frankrike hanterar de problem som uppstår i ett mångkulturellt samhälle så att Eskilstuna antingen kan beredas inför problemen alternativt ändra politisk inriktning.


Områden som klassificeras som "Sensetive urbans zones" i Frankrike är områden där mångkulturen utvecklats i full blom vilket innebär att det finns starka vitt skilda kulturer som tagit plats i samma ort.
Detta har inneburit stora problem för bl.a. franska myndigheter som har uppdrag i områden där fransk kultur anses vara underlägsen och där vita numera går in på egen risk.
Poliser kan jagas ut ur områden med tårgas och basebollträn för att invånarna inte anser att franska myndigheter ska ha något att säga till om i deras områden.
Skulle en polis sätta sig upp mot hotelserna och göra ingripanden så skulle sannolikt kravaller uppstå.

Det finns idag sju partier i Eskilstuna kommunfullmäktige som strävar efter att Eskilstuna ska bli en mångkulturell stad där vitt skilda kulturer från samhällets sida ska uppmuntras att ta plats och växa.

Idag kan vi se tydliga tecken på att många svenska städer rör sig mot en fransk klassificering av vad ett "Sensitive urban zone" är och Eskilstuna är inget undantag med en växande segregation och följande motsättningar. Därför ville jag att våra ledande beslutsfattare skulle ta sig en liten semestertripp till Frankrike för att besöka och studera sitt utopia, men icke. De ville inte genomföra en sådan resa.

Det var ett kompakt motstånd där sju ledamöter tog striden för att slippa besöka mångkulturens mecka. Det fick mig att undra, kan dessa debattörer ha något emot den mångkultur de själva förespråkar? Mja inte omöjligt och tanken fick ny kraft när jag tog reda på om dessa debattörer bor som de bygger stad åt andra?

Det visade sig att det bara var en debattör som lever i ett område som får klassas som mer mångkulturellt än andra. Resterande debattörer bor på fina centrala adresser alternativt i lantlig miljö en bit utanför stan.

Det är alltså så att mångkulturens fanbärare har valt bort den mångkultur man själv hyllar som drömmarnas rike ifrån talarstolen.
Konstigt, eftersom jag sitter i kommunfastigheters styrelse så vet jag ju att det finns lediga hyreslägenheter i dessa fantastiska mångkulturella områden, varför spendera dyra pengar på hus och bostadsrätter när man för en spottstyver kan bo i paradiset?

 

Oj där ägde jag visst igen!

 

Nedan ett klipp från en av de 751 klassifierade Sensitive urban zones som finns i Frankrike!


1 kommentarer

Gammal klasskompis

08 Oct 2011 01:25

Du har en poäng där! Det är väl dock ingen nyhet att politiskt korrekta politiker bygger sin karriär på detta garanterat säkra tillvägagångssätt. Naivt eller rent hyckleri, ja det är frågan.

Kommentera

Publiceras ej