Sverigedemokraterna gick starkt framåt i Europaparlamentsvalet i helgen och när rösterna är räknade kan vi konstatera att SD gick starkt framåt trots problemen med att få våra EU-kritiska väljare till valurnan.
 
Det är glädjande att mitt distrikt och min hemkommun för första gången fick tvåsiffriga resultat. I Eskilstuna blev SD det största oppositionspartiet sett till Eskilstuna kommunfullmäktiges laguppställning med 12,5%. I Flen blev SD näst största parti med 13,2%.
 
Två dagar efter valet skickade kommunstyrelsens ordförande (S) i Flen tillsammans med oppositionsledaren (M) ett brev till Migrationsverket och länsstyrelsen med en vädjan om ett stopp för flyktingmottagande till Flens kommun.
 
Kovändningen behöver nödvändigtvis inte enbart bero på SD:s framgång, men att tvärt byta inriktning i frågan blir såklart enklare om man ser att det finns ett folkligt stöd för det.
 
Vi kan påverka, även om vi inte sitter i majoritet. Vår närvaro och vårt växande väljarstöd ignoreras inte av de andra partierna. Jag är otroligt stolt över det parti som vi lyckats bli på så kort tid. Min kommunförening, SD Eskilstuna, har gjort ett fantastiskt jobb med bemanning av vårt valtält till flygbladsutdelningar och flera välorganiserade medlemsmöten.
 
Det bådar gott inför de allmänna valen i höst, vi ses åter igen på barrikaderna, SD 2014!