Det nya badhuset som byggs och ägs av det kommunala fastighetsbolaget, Eskilstuna kommunfastigheter, har varit ett omtvistat projekt från start. Mycket har kretsat kring prislappen som initialt kritiserades hårt från förra mandatperiodens opposition, bestående av allianspartier och Sverigedemokraterna.
 
En bidragande orsak till den dyra prislappen var att badhuset skulle få två helt avskiljda multibassänger med höj- och sänkbar botten, vilket SD redan då ansåg vara en onödig investering.
 
Vad som mer exakt motiverade behovet av två avskiljda bassänger förblev en parantes i sammanhanget och idag kan vi läsa på kommunens hemsida att
 
"Den ena multibassängen integreras med familjebadet och den andra placeras mer avskilt för särskilda behov"
 
 
 
Vad som avses med "särskilda behov" definieras inte närmare.
 
Idag fick jag reda på att dessa "särskilda behov" bl.a. består i att kunna tillmötesgå den muslimska minoritetens krav på att kvinnor ska separeras och kunna avskiljas från män i badhuset.
 
Även om anpassningen till medeletida jämställdhetsvärderingar varit en liten del av de "särskilda behov" som ansetts kunna tillgodoses genom dubbla bassänger så är det en del för mycket för att rimma med vart vi borde vara 2015.
 
"Ett modernt badhus för Eskilstuna" är rubriken under projektbeskrivningen på kommunens hemsida. Hyckleriet har inte några gränser med Socialdemokraterna vid makten. Om det ska anses vara modernt med att backa i jämställdhetsutvecklingen så önskar jag Socialdemokraterna en fortsatt modern opinionsutveckling.