I Sörmlands tre sjukhus finns det såklart cafeterior med kioskverksamhet. Men i Katrineholm respektive Nyköping så anses lönsamheten inte vara tillräcklig för att ha öppet lördagar och sena kvällar.

Detta har föranlett att Centerpartiet i en motion till landstingsfullmäktige föreslår att driften av cafeterian bör läggas ut på privata entreprenörer.

I grunden är jag positiv till att prova nya vägar för att nå ett bättre resultat oavsett om det drivs privat eller som i det här fallet i landstingets regi.

Men jag är lite kluven i detta fall.

Det allmänna ska ju täcka upp viktiga områden där marknaden inte ser tillräckliga marginaler. Detta för att upprätthålla en god service och omtanke till de som mest behöver.
Med det tankesätt så borde cafeteriorna med glädje drivas med "förlust" inom landstingets regi med strängare krav på tillgänglighet.

Har lagt ut lite trådar under dagen för att förse mig med ytterligare info men kommentera gärna vad ni tycker. Ärendet kommer upp på nästa Landstingsstyrelse och därefter till landstingsfullmäktige den 6:e mars.

Kommentera

Publiceras ej