Gunnar Andrén (fp) gjorde bort sig kan man säga när han försökte ställa William Petzäll (sd) mot väggen genom att försöka förklara att vår politik är någonting annat än vad vi säger att den är.

Vanligtvis brukar vi bli beskyllda för att vi vill slänga ut alla som kan uppfattas som invandrare, det kanske Andrén försökte med i valrörelsen för att skrämma folk från att rösta på oss, vad vet jag. En gissning utifrån den hypotesen är att han måste ansett sin taktik vara misslyckad och försöker nu istället ge bilden av SD som ett parti som vill öka invandringen för att på något sätt uppnå en väljarflykt från SD. Vad vet jag.
Att resonemang i debatter i bland kan spåra behöver inte vara någonting ovanligt och jag tycker det är bra att våra riksdagsledamöter i bland säger först och tänker sen, vi har för lite sånt i Svensk politik. Sen kan man vara storsint nog och medge att man gjort en s.k. Andrén om så skulle vara fallet.

Men om man i Sveriges riksdag ska göra en budget för ett kommande år så måste man räkna med förväntade kostnader inom olika områden. Om folkpartiet räknar med noll invandring så lär de få problem att få ihop sin budget.

Vi räknar med att invandringen utan en politisk förändring kommer att ligga på ungefär samma nivå som vi gjort de senaste åren. Utifrån det vill vi föra en politik som minskar den förväntade invandringen med ca 90%.
Detta är enligt Andrén en ökning med 10%, debattknep? Vi låter det vara pinsamt och glömt.

TRODDE NI.

Länken visar att Gunnar Andrén och Folkpartiet nu går till motattack och försvarar sin räknemodell. Lägg märke till att det verkar vara folkpartiets officiella youtubekanal som regiserat ihop vad man kan kalla för politiskt självmord med tanke på att partiet innehar utbilningsminsterposten.
Ett litet räknetips tillika ordspråk är att två fel aldrig kan bli ett rätt.

Skulle för övrigt vara roligt att se om folkpartiets riksdagsgrupp skulle vilja ha en löneökning med 10% utifrån sitt eget räknesätt.
- Ni får alltså 10% av er nuvarande beräknade lön under nästa år. Det är ju en bra ökning, eller hur? Ni kan signa här... ja jösses.

I går gick nyheten ut om att Svenska elever halkar efter i världsrankingen gällande kunskapsnivåerna. Folkpartiet har haft posten som utbildningsminister sedan 2007. Bloggen vet faktiskt inte i vilken grad Andrén bidragit till utformningen av folkpartiet och alliansens skolpolitik.


Kommentera

Publiceras ej