Sverigedemokraterna gick starkt framåt i Europaparlamentsvalet i helgen och när rösterna är räknade kan vi konstatera att SD gick starkt framåt trots problemen med att få våra EU-kritiska väljare till valurnan.
 
Det är glädjande att mitt distrikt och min hemkommun för första gången fick tvåsiffriga resultat. I Eskilstuna blev SD det största oppositionspartiet sett till Eskilstuna kommunfullmäktiges laguppställning med 12,5%. I Flen blev SD näst största parti med 13,2%.
 
Två dagar efter valet skickade kommunstyrelsens ordförande (S) i Flen tillsammans med oppositionsledaren (M) ett brev till Migrationsverket och länsstyrelsen med en vädjan om ett stopp för flyktingmottagande till Flens kommun.
 
Kovändningen behöver nödvändigtvis inte enbart bero på SD:s framgång, men att tvärt byta inriktning i frågan blir såklart enklare om man ser att det finns ett folkligt stöd för det.
 
Vi kan påverka, även om vi inte sitter i majoritet. Vår närvaro och vårt växande väljarstöd ignoreras inte av de andra partierna. Jag är otroligt stolt över det parti som vi lyckats bli på så kort tid. Min kommunförening, SD Eskilstuna, har gjort ett fantastiskt jobb med bemanning av vårt valtält till flygbladsutdelningar och flera välorganiserade medlemsmöten.
 
Det bådar gott inför de allmänna valen i höst, vi ses åter igen på barrikaderna, SD 2014!
 
 
 

De vänder mig ryggen, makthavande politiker i Eskilstuna som skapat Sveriges största försörjningsstödsberoende dyker upp och vänder oss som klagar ryggen. Det är inte lite fräckt det.

Jag ifrågasätter absolut den påstådda folkligheten i motdemonstrationerna till SD:s torgmöten, det tillhör mig veterligen inte sunt folkvett att vända medmänniskor ryggen. Det gör mig dock bekymrad att ledande Socialdemokrater, riksdagsledamot som kommunalråd, så okritiskt låter sig legitimera sådant vettvilligt beteende genom att ansluta till dessa manifestationer.

”Tillsammans för Eskilstuna” kallar de sig. Jag ser i stora drag samma politiker som 2010 uppmanade folk att använda vuvuzelor för att överrösta SD:s torgmöten, samma politiker som sprungit efter mottagare av SD:s flygblad med soptunnor och uppmanat att slänga innan de lästs, samma politiker vars ungdomsförbund hyllar politiska extremister i Revolutionära Fronten.

Jag hoppas verkligen att deras chimär av inkluderande kärleksbudskap klär av sig självt genom deras manifestationer.

De sprider vackra budskap i ord men när manifestationerna utgörs av majoritetspolitiker som pekar ut ett oppositionsparti och uppmanar folk att fysiskt vända dem ryggen vill man inte längre skapa sammanhållning i kommunen. Då vill man bara skapa politisk underkastelse genom social stigmatisering.

Det är tyvärr samma gamla etablissemang vars enda framsteg är en förfinad respektlöshet. Från skränande vuvuzelor till simpelt ohyfs förklätt av fina papphjärtan.

SD representerar idag var tionde Eskilstunabo, inte förrän man tagit den sista människan i handen har man skapat en sammanhållning värd namnet. Där avslöjas det nya nätverket som etablissemangets underhuggare när handen på partipolitiskt urval byts ut mot ryggen redan efter nionde Eskilstunabon.