Sverige har inget behov av att ta emot flyktingar däremot har vi ett stort ansvar att se till att vår flyktinghjälp blir enklare för flyktingar att ta del av. Genom att rikta resurser till krisområdenas närhet behöver inte människor med livet som insats resa till Europa och Sverige för att få skydd.

 

Idag går hela 60% av sociala utgifter för arbetslöshet i Sverige till utrikes födda, Katrineholm och Eskilstuna är inga undantagskommuner från en överrepresentation av utrikes födda i den statistiken vilket Hans Ekström (S) borde känna till.

 

Vi har svårt att förstå att Socialdemokraterna inte tar signalerna på allvar, inte ens när de kommer från deras eget parti. Sverige har ett akut behov av strikt reglerad invandring, detta inkluderar flyktingmottagandet.

 

Vidare måste vi effektivisera våra flyktinginsatser vilket faktiskt kräver att vi minskar flyktingmottagandet i Sverige för att kunna effektivisera flyktinghjälpen för fler skyddsbehövande i krisområdenas närhet.

 

Nedan ett inslag i P4 Sörmland där Hans Ekström (S) tar avstånd från Göran Dahlström (S) kritik mot svensk flyktingpolitik.

 

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=87&artikel=5688014

 

Adam Marttinen (SD)
 

För mer info:

0727 - 25 - 87 - 44

adam.marttinen@sverigedemokraterna.se

 
Under måndagen den 21:a oktober gjorde jag ett verksamhetsbesök på Akuten i Nyköping tillsammans med Thom Zetterström och Anton Berglund.
 
Vi träffade verksamhetschef Lars Raxell för att prata om de nya ombyggnationerna och hur vårdplatsbristen har drabbat verksamheten på akuten.
 
 
 
 
Landstinget Sörmland kommer inte att förändra valkretsindelningen till valet 2014 trots att det funnits återkommande diskussioner som lett till förhalanden och ytterligare diskussioner tills det blivit för sent.
 

Sörmland har idag fyra valkretsar vilket är mycket. I regel gynnas de stora partierna av fler valkretsar vilket såklart gör det extra svårt att få till stånd en förändring. När makten kan hänga på ett mandat är det ju ganska bekvämt att ha ett fördelaktigt system som backup för ett redan stort parti. Partibidrag och arvoden fördelas ju också efter hur många mandat ett parti får, ni börjar förstå att det är svårt att få exempelvis Socialdemokraterna att komma till skott med skarpa förändringsförslag.

 

Det intressanta i Sörmland är att Folkpartiet fick fler röster än Miljöpartiet men (MP) fick 6 mandat och (FP) bara 5. Det visar klart och tydligt att valkretsindelningen är ett uppenbart demokratiskt problem. I landstinget sitter dock (FP) i majoritet med (MP) och (S) vilket gör att det enda partiet som klart missgynnats av valkretsindelningen och borde stå längst fram på barrikaden för en förändring ändå fått sig ett par kycklingklubbor i munnen av dem som vann mest på den odemokratiska valkretsindelningen.

 

Nåväl det lutar åt att SD måste lägga en motion tidigt i nästa mandatperiod om en förändring. Att lita på de stora partierna när de säger "det här är ingen fråga för fullmäktige, det här ska vi lösa genom samtal" är inget vi kommer köpa efter den här mandatperiodens mästerverk i att förhala en fråga.

 

 
Adam Marttinen, Gruppledare för Sverigedemokraterna i Landstinget Sörmland.