Den 19:sep Väljer du hur landstingets framtid ska se ut!

Skattebetalarna fick stå för notan
när Socialdemokraternas politiske sekreterare, Fredrik Pettersson, gick en journalistkurs i höstas.
– Välmotiverad fortbildning, anser partiet och landstingsdirektören.

Skattebetalarna fick betala spriten
som dracks när Socialdemokraterna i landstinget åkte på konferens i vintras. Spritnotan hamnade hos landstinget, trots att alkohol som serveras på konferenser ska betalas av partiet.

- Jag (Jörgen Danielsson) har deltagit i alla år på paraden, men i år har det blivit mer. Jag har varit med och fattat beslut i Landstinget om att sponsra transdagen med cirka 150 000 kronor. Och jag deltar både i paraden och i föreläsningar på Högskolan, säger han i intervjun.

Toppolitiker inom landstinget i Sörmland har fått hundratusentals kronor mer i arvoden än vad de har rätt till. Det har skett med hjälp av hemliga uppgörelser utan beslut i fullmäktige.  Bland politikerna finns finanslandstingsrådet Jörgen Danielsson (S) och oppositionsrådet Lotta Finstorp (M) som tillsammans ska ha fått minst 270 000 kronor för mycket i arvoden.

Vänsterpartiets gruppledare i landstinget Lennart Clarstedt har fått minst 50 000 kronor för mycket på grund av felaktiga reseersättningar.
– Jag har inte gjort något fel, framhåller han.

I lördags avslöjade tre sörmländska tidningar att Jörgen Danielsson låtit utsmycka sitt tjänsterum med lampor och en kristallkrona för 19000 kronor. Detta samtidigt som vården brottas med ett rekordstort sparpaket.


Vill du också att framtidens nyheter från landstinget ska handla mer om sjukvård än hur roligt Socialdemokraterna har haft för dina pengar? rösta på Sverigedemokraterna.
Mvh
Adam Marttinen

Är en aningen överbelastad med arbetsuppgifter men det värsta är nog ändå att jag brände mina sista
kronor på en tillståndsansökan för att upprätta ett partytält bland alla valstugor på torget.

Med 7 kronor kvar ska jag överleva fyra dagar till. Ikväll ska jag köra hamburgare på kredit för nu skriker kroppen efter mat.

Annars rullar det på fint, intervjuen i SD-television som ägde rum för några dagar sen kom ut idag och trots min oförmåga till att förebereda mig så lyckades jag på något sätt leverera någon slags trovärdighet hoppas jag.

Nu ger jag upp för idag.

Det är nu ca 6 veckor kvar till valdagen och tanken var att jag skulle renskriva och finslipa landstingsmanifestet idag men jag lider av något som kallas feber och halsont vilket gjort mig väldigt passiv under dagen.

Nu sitter jag dock på kontoret 21:40 efter att ha försökt "komma igång" hela dagen. Ska se om bokstäverna kan sluta dansa framför mig så jag inte förvärrar det första utkastet i tron om att jag renskriver det.

I övrigt så var vi på Malma marknaden i lördags och delade ut SD-kurirens valspecial till besökarna vilket gav riktigt god respons. Där träffade vi även på ett par Folkpartister varav en av dem var Liselott Hagberg, nuvarande riksdagsledamot och toppkandidat för (fp) i Sörmland. Beroende på hur det går för oss så kanske jag stöter på henne i riksdagshuset i höst.

Nåväl tillbaka till arbetet med landstingsmanifestet.